Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Спіймали на гарячому

Меру Івано-Франківська за службові зловживання «світить» від 5 до 8 років в’язниці.

Співробітники Управління з боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) Управління МВС в Івано-Франківській області спільно з прокуратурою викрили мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса і його заступника в зловживанні владою.

За матеріалами УБОЗ, Івано-Франківська прокуратура порушила кримінальну справу за ст. 364, ч. 2, і 366, ч.2 стосовно міського голови Івано-Франківська 1962 р.н., його заступника 1960 р.н., а також голови Микитинецької сільради, начальника управління архітектури і містобудування Івано-Франківського міськвиконкому, директора Івано-Франківського інституту агропромислового виробництва і керівника одного з державних підприємств, передає РБК-Україна.

Зазначимо, що ст.366 в ч.2 (службова фальсифікація, в результаті якої наступили тяжкі наслідки) передбачає кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати керівні посади або певною діяльністю строком до трьох років.

Вони підозрюються в тому, що, вступивши в злочинну змову, зловживаючи службовим становищем, через підробку незаконно вилучили з державної власності земельну ділянку сільгосппризначення площею 31 га, що в с. Микитинці, і передали її для будівництва житла комерційному підприємству, співзасновником якого є дружина заступника міської голови Івано-Франківська. У результаті цих дій державі завдано збитку на суму 4,2 млн грн.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com