Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вибухівка пішла на брухт

Керівництво Збройних сил України відсторонило від посад командира, головного інженера та начальника штабу 275-ї артилерійської бази на період службового розслідування за фактом розкрадань з території військової частини А2985, що в селі Новобогданівці.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, таке рішення прийнято керівництвом Збройних сил України.

«Якщо буде доведено їхню особисту причетність до угод з брухтом, вивезеним з території артбази, то відповідним наказом вони будуть позбавлені вій­ськових звань. Якщо вони допустили бездіяльність, що призвело до створення умов для таких махінацій, то вони також будуть звільнені з лав Збройних сил України за службову невідповідність», — зазначив начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Сергій Кириченко.

Крім того, ще проти двох офіцерів і трьох прапорщиків 275-ї артилерійської бази, які безпосередньо займалися реалізацією брухту і були затримані правоохоронцями, порушено кримінальну справу. Готується проект наказу про позбавлення їх військового звання.

«Ми рішуче будемо боротися з правопорушеннями у військах і жоден військовослужбовець, незалежно від посади, звання та попередніх заслуг, який став на шлях злочину, не служитиме у Збройних силах», — зазначив Кириченко.

Як повідомлялося, співробітники Мелітопольського відділу УБОЗ України в Запорізькій області в середу, 11 липня, затримали групу військовослужбовців однієї з військових частин у момент збуту боєприпасів та їхніх фрагментів з кольорових металів, викрадених з артилерійських складів у Новобогданівці. Небезпечний вантаж вивозився з території складів через контрольно-пропускний пункт військової частини на службовому КамАЗі. Потім украдене збувалося незаконному пункту прийому металу.

Під час попереднього огляду у зловмисників було вилучено близько
2 000 бронебійних снарядів і приблизно 900 порохових підпалювачів. Загальна вага вилученого (ушкоджених вибухами боєприпасів та їхніх елементів, виготовлених з кольорових металів) становила близько 20 тонн. Крім того, міліціонери знайшли близько 2 000 комплектів костюмів хімічного захисту, вибухівку та гранати
«Ф-1».

За даним фактом у четвер, 12 липня, військова прокуратура Запорізького гарнізону порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 410 Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com