Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Про співучасть ізраїльського посла З.Калай-Клайтман в намаганні сховати злочинця від правосуддя

Генеральному прокурору України
О.Медведьку

Міністру закордонних справ України
А.Яценюку

Як стало відомо із засобів масової інформації, син єврейського бізнесмена С.Калиновський 30 травня ц.р. внаслідок скоєного ним ДТП вбив українського міліціонера та дівчину. Попри те, що винуватець трагедії був на підписці про невиїзд, 11 червня його затримали в столичному аеропорту «Жуляни». Як виявилося, він намагався вилетіти чартерним рейсом до Ізраїлю — держави, яка всупереч міжнародному праву не видає злочинців за расово-етнічними ознаками (тобто єврейського походження). У С.Калиновського була навіть відкрита віза, хоча ця процедура відбувається, зазвичай, в ізраїльському аеропорту. Послом Ізраїлю в Україні є Зіна Калай- Клайтман, яка відома своїми нетолерантними висловлюваннями та неадекватною поведінкою і яка є, виходячи з викладеного вище, співучасницею у навмисному скоєнні злочину. Своєю візою ізраїльський посол надала злочинцю допомогу у виїзді з країни перебування, чим знехтувала українським законодавством та виявила неповагу до правоохоронних органів України.

Виходячи з попередніх нетолерантних та ксенофобських заяв, а також екстремістської поведінки посла Ізраїлю З. Калай-Клайтман та її співучасті у намаганні сховати злочинця від правосуддя, вимагаємо негайного оголошення З.Калай-Клайтман персоною нон-грата та її депортації з України.

З повагою
Київське бюро з прав людини

Антинаклепницька ліга України
ВГО «Український вибір»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com