Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Голанські висоти стануть сирійськими?

Заступник міністра закордонних справ Сирії Ахмад Арнус (Ahmad Arnous) заявив у вівторок, що його країна готова до переговорів з Ізраїлем про мир і повернення Сирії Голанських висот, пише ізраїльська газета The Jerusalem Post.

Дипломат наголосив, що президент Сирії Башар Асад висловив надію на відновлення мирних переговорів на підставі домовленостей, досягнутих на Мадридській конференції 1991 року, коли пройшли останні переговори між Ізраїлем і арабськими країнами.

Нагадаємо, 8 червня газета Yediot Ahronot повідомила, що ізраїльський прем’єр Ехуд Ольмерт відправив лист сирійському президент Башару Асаду, в якому запропонував повернути Сирії Голанські висоти в обмін на всеосяжний світ між двома країнами, що офіційно перебувають у стані війни з 1967 року. Тоді під час шестиденної війни Ізраїль захопив стратегічно важливі Голанські висоти. Ольмерт запропонував, щоб Сирія в обмін на їх повернення припинила співпрацю з Іраном та ісламськими угрупованнями, що відмовляють Ізраїлю в праві на існування.

9 червня міністр транспорту Ізраїлю Шауль Мофаз підтвердив, що уряд підтримує секретні контакти з Сирією з питання Голанських висот. 11 червня представники Прогресивного національного фронту — коаліції, яка має більшість в сирійському парламенті — заявили, що вважають пропозиції Ольмерта «суперечливими» і «несерйозними».

За повідомленнями ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com