Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Не буду жити за принципом «свисни, Ванька, ти дурніший»

З інтерв’ю «Економічним відомостям» Станіслава Ніколаєнко: «Не буду жити за принципом «свисни, Ванька, ти дурніший».

Запитання: Ваша судова тяганина з Міжрегіональною академією управління персоналом (МАУП), яка так затягнулася, не додає авторитету міністерству. Тільки в цьому місяці до вас звернулися мер Києва Леонід Черновецький та єврейські організації з проханням залишити Академію без ліцензії. То чи закриють МАУП ?

Відповідь: Я не буду жити за принципом «свисни, Ванька, ти дурніший». Нібито мені хтось-то пальцем показав — і я прозрів. Чому я повинен за чиєюсь вказівкою ліцензію забирати? Я що, поліцай? Я проваджу рівну та справедливу політику щодо всіх навчальних закладів і не можу виконувати вказівки Леоніда Михайловича, Віктора Андрійовича або Олександра Олександровича. Будуть порушення — ми й без чиєїсь вказівки відберемо ліцензію, а маніпулювати міністерством не дам. За всього мого критичного ставлення до МАУП я не можу виконувати вказівки чиновника навіть найвищого рівня.

Запитання: Чи правда, що в МАУП вкладено російський капітал?

Відповідь: Гадаю, що ні. Там є дуже багато впливових українців, які колись керували країною, Мін­фіном, МВС та іншими міністерствами та відомствами. Не думаю, що там є російський капітал. Я дивився список засновників — там немає жодного російського громадянина.

Від редакції: таким чином, міністр С.Ніколаєнко, по суті, підтвердив, що таки отримував вказівки «на закриття МАУП» не лише від київського мера Л.Черновецького, а й від президента В.Ющенка і навіть спікера О. Мороза. Будемо сподіватися, що Станіслав Миколайович, не дивлячись на провокації расистських організацій та газет, надалі діятиме за законом стосовно багатостраждальної МАУП, яка ні в чому не винна, окрім своєї належності до українства. Що знову ж таки публічно підтвердив міністр освіти!

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com