Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Заява Міжнародної кадрової Академії

Міжнародна кадрова Академія, як громадська організація, що об’єднує представників вищих навчальних закладів, науковців та інтелектуалів багатьох країн, висловлює неабияку стурбованість протиправними діями Київської мерії на чолі з її керівником Леонідом Черновецьким, без потурання яких не міг відбутися не санкціонований жодними рішеннями державних інстанцій напад, демонтаж та вивезення книжкового кіоску «Бібліон» у районі Бабиного Яру та аналогічне протиправне припинення роботи книжкового кіоску поблизу Київського цирку.

Досвід історії свідчить про те, що найчорніші епохи тоталітарних антинародних режимів у різних країнах починалися саме нищенням, руйнуванням та спаленням книжок, ікон, церков та інших культурних надбань. І хоч би які ідеологічні міркування чи мотивації не стояли за такими діями, вони не можуть виправдати заборону вільного доступу до книжкової продукції, навчальної літератури та періодичних видань МАУП, яку намагається запровадити, принаймні на підпорядкованій йому території Києва Леонід Черновецький.

У зв’язку з цим МКА звертається до інших міжнародних громадських та міждержавних організацій, представників вищих навчальних закладів, представництв міжнародних організацій та посольств інших країн, акредитованих в Україні, дати належну оцінку протиправним діям Київської мерії та особисто Л.Черновецького. Культура та права людини на вільний доступ до інформації повинні стояти вище зіткнення політичних інтересів та амбіцій керівників, щоб на майданах наших міст знову не запалали вогнища духовної інквізиції, що не сумісно з обраним Україною шляхом до відкритого громадянського суспільства.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com