Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Заява Всеукраїнського громадсько-патріотичного об’єднання «Український вибір»

Рішуче протестуємо проти наклепницьких висловлювань щодо Міжрегіональної Академії управління персоналом нового Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Зіни Калай-Клайтман.

Вважається, коли досвідчений фахівець обирає для опанування новий професійний рівень, від нього, своєю чергою, чекають нових ідей та рішень, загалом конструктивної діяльності.

Свою ж нинішню роботу Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні вирішила почати з безпідставних випадів проти одного з найбільших українських вищих навчальних закладів — Міжрегіональної Академії управління персоналом, яка нібито є головним ворогом ізраїльтян, джерелом «махровых и грязных нападок... на Государство Израиль и на еврейский народ», а далі підсумовує, що «деятельность МАУП не украшает облик вашей страны перед Европой, куда Украина стремится, перед всем миром».

На мить облишимо тему «антисемітизму» і звернемо увагу Посла на необгрунтованість її твердження, а саме: який же напрям обере український народ? У Європу? От би шановна пані Зіна Калай-Клайтман прочитала наступну колонку газети «Известия», де вміщено не тільки матеріали її прес-конференції з нагоди вступу на посаду! Майже 50% росіян позитивно оцінюють можливість об’єднання України з Росією, до того ж «проти» висловилося лише 29% опитаних. Вірогідно й інше: Європа у найближчі роки сама буде зацікавлена в союзі з нами, оскільки українська земля щедра на врожаї та здатна прогодувати півсвіту за умови правильного господарювання, а головне — збереження земельного фонду та підготовки висококваліфікованих молодих управлінців, які так необхідні Європі й усьому світу.

Інше висловлювання Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні варто, мабуть, сприймати зі знаком «плюс» (мається на увазі антисемітизм): «...я не хотела бы, чтобы эта позорная тема в отношениях с Украиной занимала столько места: она отрицательно может влиять на отношения, а мы хотим лишь положительной динамики...»

Якщо пріоритетною вважати «позитивну динаміку», то навіщо ж «наступати на ті самі граблі» та бездоказово зображувати МАУП, яка через суд довела відсутність у своїй діяльності й натяку на антисемітизм, чиїмось ворогом? У наш час, коли засоби мас-медіа широко впливають на громадську думку, дуже просто затаврувати. Звернімося до інтернету із запитом: «Ізраїль. Насильство». Пошукова система видасть понад 150 тисяч посилань, за якими матеріали про жахливі негаразди в самій ізраїльській державі. Ось хоч би: «Президент Израиля никого не насиловал» (ibk.ru); «Израильский подросток насиловал гостей» (www.fra­za.com.ua); «Школьники поссорили Израиль й Польшу» (www.mignews.com). А ще ж поза увагою залишилася інформація про військові сутички у Секторі Гази й на решті палестинських територій, де Ізраїль бере безпосередню участь. Чомусь про це під час прес-конференції пані Зіна Калай-Клайтман не висловила жодної думки, хоча й міжнародну громадськість, і більшість українців ці події не залишають байдужими.

Пані Посол повинна чітко зрозуміти, хоч би чиї ганебні плани щодо МАУП вона організовувала б, — професорсько-викладацький склад, студентська молодь Академії правильно розуміють і дають гідну оцінку її нахабним наклепницьким висловлюванням.

Президія ВГПО «Український вибір»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com