Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Наслідки геноциду

Вже за сто років Україна ризикує зникнути з політичної карти світу, якщо темпи смертності населення в країні зберігатимуться найближчими роками на нинішньому рівні. Про це заявила директор Інституту демографії Олена Лібанова на засіданні Нацради при Президенті України.

За її словами, рівень смертності в Україні почав кардинально перевищувати рівень народжуваності ще 1991 року. 2006 року цей показник трохи поліпшився, народжуваність підвищилася на 8% через збільшення виплат при народженні дитини. Лібанова наголосила, що високий рівень смертності пов’язаний з рівнем життя людей в Україні.

Найбільша смертність спостерігається серед чоловіків, віком від 40 до 60 років. «Ми втрачаємо принаймні 21% чоловіків, віком від 40 до 60 років», — сказала вона.

Кожне наступне покоління в Україні є менш життєздатним, ніж попереднє, стверджує Лібанова.

Вона також повідомила, що великий рівень смертності у «трикутнику» Київ — Житомир — Вінниця.«Уже 2050 року чисельність українського населення зменшиться на 10 млн громадян і становитиме 38 млн, а ще через сто років держави Україна, схоже, не стане», — сказала Лібанова.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com