Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чиновники зневажають правосуддя

Генеральному прокуророві України
О.Медведьку

Директорові департаменту державної
виконавчої служби Міністерства юстиції
В.Тісногуз

Ухвалою Господарського суду Києва від 20 листопада 2006 року у справі №7/710-А про забезпечення адміністративного позову Міжрегіональної Академії управління персоналом до Міні­стерства освіти і науки України заборонено до ухвалення рішення в адміністративній справі оприлюднювати будь-які відомості, в будь-який спосіб і будь-якими посадовцями Державної акредитаційної комісії, Міні­стерства освіти і науки України, їхніми органами та третіми особами про анулювання ліцензій для регіональних підрозділів МАУП. Виконання цієї ухвали про забезпечення адміністративного позову здій­снюється негайно в порядку, встановленому законом для виконання судових рі­шень. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

В порушення вказаної ухвали прес-служба Міні­стерства освіти і науки України поширила 15 лютого 2007 року заборонену інформацію у своїй заяві. Зокрема, у цій заяві стверджується, що Міні­стерство освіти і науки України не видавало жодного наказу про закриття підрозділів МАУП. Державна акредитаційна комісія приймала рішення про анулювання ліцензій на надання освіт­ніх послуг у 26 відокремлених структурних підрозділах Академії за начебто порушення ліцензійних умов.

Враховуючи, що в діях посадовців Міністерства освіти і науки України простежуються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ст.382 Кримінального кодексу України («Невиконання судового рішення»), а також систематичне зловживання владою і службовим становищем, злочинне ігнорування чинного законодавства, просимо:

1)     Генеральну прокуратуру України провести необхідну перевірку, здій­снити заходи, передбачені чинним законодавством, та притягти виконавців і організаторів цього злочину до кримінальної відповідальності.

2)     Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України з врахуванням ухвали суду і відповідного виконавчого провадження здійснити заходи з належного виконання посадовцями Міністерства освіти і науки України ухвали і притягти винних до встановленої відповідальності.

Секретар Наглядової ради МАУП
В.Короткін

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com