Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Засіданти» добалакалися...

Минулого тижня в Києві відбувся круглий стіл за участі представників Міністерства юстиції, Міністерства освіти і науки, Академії наук, педагогічних ВНЗ та шкіл України.

Світлі академічні голови, обговоривши стан правової освіти в Україні, дійшли висновку, що у межах загальнообов’язкового курсу «Основи правознавства», який сьогодні викладається у 9 класі, «якісна правова освіта неможлива». Крім того, на їхню думку, в Україні є необхідним запровадження неперервної правової освіти, починаючи з дошкільного навчального закладу з наступним продовженням у школі та вищому навчальному закладі. Задля цього Міністерство освіти разом з Міністерством юстиції планують створити спільну робочу групу, яка займеться розробкою Концепції неперервної правової освіти в Україні та Плану заходів з його втілення. За задумом академічних голів, першим етапом цього Плану може стати запровадження курсів правознавства в 5 — 8 класах та в початковій школі.

Цікаво було б дізнатися у цих «засідантів», як вони пояснять дітям у віці 4 — 5 років такі основоположні поняття права, як держава, Президент, нація тощо? Так, дитина повинна знати свої права й обов’язки, але чи є потреба запроваваджувати правознавство (досить важкий предмет) у дитячих садочках або в початкових класах? Питання ще й у тому, як навчити дітей правознавству? В Україні немає ані спеціалістів, ані необхідної літератури.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com