Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чи вбивали україн­ських немовлят?

Прес-служба Генпрокуратури спростовує заяву її екс-слідчого Ірини Богомолової про торгівлю стовбуровими клітинами в Україні.

Там також повідомили, що слідчий Богомолова нині на пенсії, з травня 2006 року, і жодного стосунку до цієї справи вже не має. У Міністерстві охорони здоров’я також спростували інформацію про використання органів немовлят задля отримання стовбурових клітин. Зокрема, Координаційний центр трансплантації ор-ганів заявив, що немає сенсу у використанні органів немовлят задля трансплантації, оскільки незрілі органи не можна використовувати для пересадження дорослій людині через їхню функціональну неповноцінність. Раніше Богомолова в інтерв’ю британській газеті Sunday Telegraph заявила, що торгівля стовбуровими клітинами в Україні є реальною.

Слідчий вважає, що її усунули від розслідування справи за підозрою у вбивстві немовлят в україн-ських пологових будинках, оскільки вона наблизилася до розкриття. Богомолова заявила, що розслідувала звинувачення жінок, які запевняли, наче їхніх дітей забрали в пологовому будинку одразу після народження. Її усунули від справи, коли вона зажадала розширення слідства на всі пологові будинки України. Богомолова підозрює існування корупції в цій ділянці, що веде до найвищих ешелонів влади.

«Вагітні жінки, зокрема сільські, дуже незахищені в цьому питанні. Адже вони вірять у все, що їм кажуть лікарі. У них легко забрати немовля, а тоді сказати, що воно померло, або було мертвонародженим через якісь ускладнення», — цитує британський часопис слідчого Генеральної прокуратури.

У лютому до України вирушать представники Ради Європи для свого розслідування цієї справи.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com