Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ще раз про фальшиві дипломи

Якщо пан міністр освіти і науки Ніколаєнко сприйме зміст наведеної вище байки на свій рахунок, то наголосимо — це творчість нашого читача і його погляд на те, що відбувається.

А ось ця інформація безпосередньо стосується пана міністра. За словами нашого читача, один з колишніх керівників Лебединської райдержадміністрації, що на Сумщині, та нинішній директор одного з лебединських під­приємств мають на руках фальшиві дипломи про закінчення Донецького державного університету економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського — від 1997 та 1998 року відповідно. Про це свідчать відповіді на запит до цього навчального закладу:

«По вопросу выдачи диплома N сообщаем следующее:

Проверкой списков выпускников Донецкого государственного университета экономики и торговли имени М. Туган-Барановского (бывшего коммерческого института) факультетов маркетинга, инженерного, экономического, учетно-финансового, дневного и заочного отделений, а также журналов регистрации выдачи дипломов за 1997 год выпускник N не значится.

Подпись ректора и печать Донецкого коммерческого института в дипломе N не действительны.

Первый проректор Л.А.Омельянович».

Те саме стосується одного з «випускників» факультету «Обліку та аудиту» Донецького державного університету економіки та торгівлі.

Такі ось справи. Випадок, коли людина з фальшивим дипломом обіймає високу посаду, зокрема і в системі державного управління, не перший. І як свідчать скандали довкола видачі Міносвіти державних дипломів — документів нібито найжорсткішої звітності, зловживання, у яких, небезпідставно пі­дозрюють «людей Ніколаєнка», певно, не останній.

Ніка Костенко
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com