Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ніколаєнко зумисне затягує процес

За позовом Міжрегіональної Академії управлін­ня персоналом до Міні­стерства освіти і науки України про зобов’язання вчинити певні дії (видати випускникам МАУП 2006 року 4 655 дипломів) Господарський суд Києва ухвалою від 18 жовтня 2006 року у справі № 24/735-А призначив розгляд на 9 листопада 2006 року, який потім було перенесено на 16 листопада 2006 року.

З’явившись 16 листопада на судове засідання, представник Міносвіти заявив, що він не готовий вести справу, оскільки не встиг належним чином під­готуватися й ознайомитися з необхідними матеріалами.

Це схоже на навмисне затягування справи з боку міністра С.Ніколаєнка, якому байдужа доля тисяч випускників, які чекають законних, заслужених документів. На що ж сподівається пан міністр, адже йому абсолютно відомі всі перипетії цієї проблеми, яку він з абсолютно недоречною принциповістю не хоче вирішувати на користь студентів? На що ж він сподівається? Якщо він переконаний у своїй правоті, навіщо зумисне затягувати процес?

Відповідь тут може бути одна: С.Ніколаєнко розуміє незаконність своїх дій, боїться відкритого судового розгляду і намагається якомога далі його відтягнути, а за цей час знайти якесь можливе «телефонне» рішення. Марні сподівання. Міжнародний і вітчизняний закон на боці студентів.

Своє нігілістичне ставлення до закону і суду С.Ні­колаєнко висловив на одній з прес-конферен­цій: «Що ж стосується тих п’яти тисяч дипломів, що не видані так званому одному з університетів (йдеться про МАУП, яку він сам на святкуванні Дня знань 1 вересня 2004 року, яке відбулося в МАУП, назвав передовим ВНЗ і прикладом для наслідування), то тут питання передусім у відносинах між цим університетом і студентами. Інформую вас, що один із судів міста Києва без попередження Міністерства освіти (Чи особисто самого міністра?), не даючи нам інформацію про своє рі­шення, призупинив дію наказу міністра по цьому навчальному закладу. Але це нічого не означає (нам закон не указ!). Ці студенти повинні поставити (що поставити?) перед керівництвом цього навчального закладу, щоб воно навчило їх так, як це годиться, і видало дипломи (рі­шення державних екзаменаційних комісій, голови яких призначені самим міністерством С.Ніколаєнка, теж, мабуть, не указ)».

Цікаво, що в Міносвіти багато хто розуміє безпідставність дій міністра. І за деякими джерелами, ці люди намагалися розробити заходи щодо вирішення проблеми з дипломами, що викликало неабияку лють і нецензурну лайку псевдоміністра.

Вл. інф.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com