Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як МАУП до Тація «за розумом» ходила

Один з провідних юристів Міжрегіональної Академії управління персоналом нещодавно по лінії поважної української організації побував на двотижневих курсах у Хар­ківській Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого (ректор В.Тацій).

Перше враження: дух радянських часів, який не вивітрився за 15 років незалежності, і відчуття того, що все збережене — заслуга минулих років.

Хоча, як розповідав своїм знайомим один з проректорів Міжнародного відкритого університету розвитку людини «Україна» (ректор університету — П.Таланчук), сауна в Академії В.Тація дуже сучасна, навіть з «начинкою» — «полуничка» для любих друзів.

Лекції були нецікаві і неглибокі. Понад те, викладач з трудового права ознайомив слухачів з проектом нового Трудового кодексу у варіанті 2004 року. На зауваження слухачів, що є новіший варіант, який пройшов друге читання у Верховній Раді України, невдаха-викладач вибачився і пояснив відсутність новішого варіанта Трудового кодексу браком комп’ютерної бази. Справді, під час відвідування кафедри трудового права виявилося, що там немає жодного комп’ютера, не кажучи вже про інтернет чи якусь пошукову законодавчу базу.

Виникає запитання: по-перше, якщо В.Тацій не може належним чином забезпечити навчання за гроші, то як у нього поставлено навчання на безплатній основі (за рахунок держбюджету)? І, по-друге, кого навчає цей колишній великий фахівець у галузі боротьби зі спекуляцією і приватно­під­при­ємницькою діяльністю тих, хто краще за його викладачів знає законодавство і має кращу матеріальну базу? До того ж, хоч як дивно, не тільки навчає, а й повчає інших, а його юракадемія вважається ледь не зразком юридичної освіти в Україні. А як же честь і совість? Чи совість у таціїв сьогодні не в моді? Головне — гроші і влада. Раніше казали, що В.Тацій відкриває двері в кабінет Л.Кучми ногою. Цікаво, а чим зараз відкриває юрректор двері?

Чи не варто було б Міністерству освіти і науки прискіпливіше перевірити матеріально-техніч­ну і кадрову базу наших освітянських «світочів», а результати перевірки широко оприлюднити. Гадаємо, матеріал вийшов би несподіваним і цікавим для громадськості.

Вл. інф.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com