Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Краще б жував...

27 жовтня у Харкові відбулася нарада місцевих вищих навчальних закладів під головуванням горезвісного заступника міністра освіти і науки України Михайла Степка.

Вислови, що звучали на нараді, просто-таки неприпусті для високопосадовця.

Пан Степко звинуватив МАУП у тому, що вона не правильно вчить. Цікаво, на підставі чого заступник міністра зробив такі висновки? Чи є у його підпорядкування хоча б один випускник МАУП? Навряд чи. Адже вони є випускниками навчального закладу, з яким МОН перебуває у стані непримиренної війни. І до цієї війни зобов’язані приєднатися ректори всіх державних ВНЗ. Цікаво, чим завадила МАУП панові Степку? Чи не тим, що частіше з Академії, а не з державних навчальних закладів виходять найкращі спеціалісти. На яких підставах заступник міністра нав’язує ректорам навчальних закладів думку міністерства? Краще б пан Степко зайнявся своїми безпосередніми обов’язками — навів лад з дипломами (які через інтернет купити досить легко) та ліквідував справді липові інститути, які лише тягнуть гроші.

На нараді пан Степко звернувся до ректорів харківських навчальних закладів з проханням допомогти МОН розібратися з питанням записів у дипломах. Оце так, Міністерство освіти і науки розписалося у своїй неспроможності. Тоді як ви, пане Степко, можете говорити про те, що з МАУП виходять одні невігласи? Як ви можете казати, що в маупівських структурах післядипломної освіти неправильно навчають, якщо МОН не знає, що робити з аспірантурою та магістратурою?

Як кажуть у народі, за свої слова треба відповідати. То чи не варто панові Степку скористатися порадою з відомої реклами: «Краще жувати, ніж говорити».

Ніка Костенко
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com