Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Репатріанти розчаровані

Про це пише одне з найбільших ізраїльських видань «Jerusalem Post». «Причиною від’їзду зазвичай стає розчарування репатріантів, які приїхали до Ізраїлю з певними сподіваннями.

Можна констатувати, що Ізраїль потерпає від відпливу спеціалістів з вищою освітою», — заявив у інтерв’ю газеті Міхаїл Нудельман, глава комітету з питань міграції. За інформацією «Центрального бюро статистики Із­раїлю», мігранти зі Східної Європи залишають Ізраїль вп’ятеро частіше, аніж євреї, які повернулися на історичну батьківщину із США, Західної Європи та Близького Сходу. Держава бачить причину у високому рівні безробіття та такому ж високому рівні податків, у складних умовах для початку власного бізнесу тощо.

Крім цього, багато іммігрантів, зокрема з країн колишнього СРСР та Східної Європи, невдоволені рівнем шкільної, як і вищої, освіти в країні. Вони відправили своїх дітей на навчання «додому» — в Україну, Польщу, Чехію, Росію. Діти, які вже виросли, отримали освіту і повернулися до Ізраїлю зазвичай почуваються «не на місці», скаржаться на обмежені можливості й повертаються до Східної Європи. З 1989-го до 2005 року: Ізраїль залишив 68 900 осіб, біль­шість з яких становить молодь 20—30 років з вищою освітою, єврейського або змішаного походження, яка народилася і мешкала в країнах Східної Європи і переїхала до Ізраїлю після падіння комуністичних режимів та в пізніший час.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com