Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чиновник відповість за наклеп

Начальник управління ліцензування і акредитації Міністерства освіти і науки України В.Шинкарук у газеті «Урядовий кур’єр» опублікував статтю з претензійною назвою «МОН і надалі буде рішуче боротися з псевдоосвітою». Ця стаття є явно замовною, а замовник — не хто інший, як міністр-соціаліст С.Ніколаєнко, якому В.Шинкарук намагається вірно служити.

Стаття містить наклепницькі, надумані матеріали і висновки, зокрема про Міжрегіональному Академію управління персоналом, що стане серйозною підставою для судового переслідування і покарання автора-наклепника. Шинкарук, наприклад, стверджує, що МОН поза політикою, хоча всім добре зрозуміло, поза якою політикою і якій полі­тиці він служить. Нинішнє керівництво МОН стоїть поза політикою надання закладам освіти різних форм власності рівних прав, відстоює тільки права державного сектору освіти. МОН стоїть поза політикою розвитку громадянського суспільства, захищаючи тільки права збанкрутілої освітянської номенклатури, корумпованих чиновників і діячів від освіти. Всім відомо, що міністр С.Ніколаєнко чітко здійснює політику Соціалістичної партії, яку він представляє, на одержавлення всіх закладів освіти. Крім того, він намагається підпорядкувати МОН заклади освіти, які належать іншим відомствам, хоча не здатен організувати належним чином роботу тих ВНЗ, які уже підпорядковані МОН.

Шинкарук брехливо заявляє, що за результатами перевірки Академії, навчальний процес у ній забезпечує лише один доктор наук, тоді як в Академії на постійній основі працюють близько 80 докторів наук та професорів і більш як 300 — на засадах штатного сумісництва. Шокують не результати роботи комісії, як те стверджує Шинкарук, а організація і робота самої комісії з 18 осіб. На порушення чинного законодавства робота комісії мала втаємничений характер, жодних заперечень працівників Академії члени комісії не сприймали. Жодної об’єктивної і позитивної інформації до акту не вносили. З результатами перевірки і актом представники Академії не були ознайомлені, їхні численні зауваження залишилися не врахованими.

Оскільки В.Шинкарук поширив неправдиву, наклепницьку інформацію про МАУП, Академія підготувала судовий позов про захист ділової репутації і відшкодування моральної шкоди. Автор-наклепник мусить сплатити Академії моральну шкоду в розмірі 50 000 грн. Можливо, це навчить завзятого поплічника міністра бути виваженішим і об’єктивнішим у своїх висловлюваннях.

Департамент правового захисту МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com