Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

"КОНТРАЦЕПЦІЯ" ВІД КАБМІНУ

З 1 липня до 1 серпня населення України скоротилося на 15,5 тис.

На 1 серпня в країні мешкає 46 млн 741 тис. людей. Загалом за перші сім місяців цього року померло 195,1 тис. осіб. Зокрема, у січні — червні народилося 258,5 тис. осіб, померло — 453,7 тис. (зокрема 2,5 тис. дітей віком до 1 року).

На честь таких «показників» уряд підготував «сюрприз» для всіх українців — обмеження умов виплати одноразової допомоги за народження дитини. Як повідомив заступник міністра фінансів України Сергій Рибак, є намір встановити умову, згідно з якою якщо середній сукупний доход сім’ї (чоловіка і дружини) за півроку до народження дитини становив понад 5 тис. грн, то одноразова допомога виплачуватися не буде. Якщо в сім’ї є троє непрацездатних осіб, то ця межа збільшиться до 6 тисяч, якщо чотири і більше — 7 тис. грн. Сума самої допомоги не змінюватиметься. Такі дії уряду пояснюються бажанням урядовців допомагати саме незахищеним верствам населення.

Може, намір уряду і благородний та спрямований на захист дітей, але чи не призведе це до зворотного ефекту. Чи не стануть майбутні батьки виводити частину своїх доходів у тінь? Адже таким чином може повернутися схема отримання заробітної плати у конвертах.

Прохання до уряду: проведіть семінар, тренінг або щось у цьому дусі з питання — як прожити майбутнім батькам на 830 гривень в місяць? Як на ці гроші можливо народити здорову дитину, сплачуючи ще за комунальні послуги та забезпечуючи себе хоча б найнеобхіднішим?

За матеріалами інтернет-видань

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com