Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«АНТИСЕМІТИЗМОМ» ДІСТАЮТЬ МІЖНАРОДНІ СПОРТИВНІ ОРГАНІЗАЦІЇ

Військові дії на Близькому Сході стали причиною відмов спортивних команд Старого світу вирушати на міжнародні змагання до Ізраїлю.

У зв’язку з чим міжнародні спортивні організації, зокрема УЄФА та ФІБА, прийняли рішення проводити домашні матчі ізраїльських футбольних та баскетбольних команд на нейтральних полях.

Таким рішенням обурилися керівники ізраїльських спортивних організацій. Вони вважають, що війну закінчено, а відтак заборона на проведення міжнародних зустрічей на території Ізраїлю повинна бути скасована. Проявляючи нетерплячість з цього приводу, вдаються до традиційних звинувачень в «антисемітизмі». Заодно кидаються образливими закидами на адресу представників інших національностей. Так, міністр спорту Ізраїлю Офір Пінес-Паз накинувся на керівництво УЄФА. «Потрібно розуміти, що ми говоримо про двох шведських функціонерів-антисемітів, які ненавидять Ізраїль, — судячи з усього ізраїльський міністр мав на увазі президента УЄФА Леннарта Йоханссона і виконавчого директора Ларса-Крістена Ольссона. — Ці два шведи, які працюють проти нас, приймають рішення і ненавидять нас». Також своє невдоволення з цього приводу висловили керівники футбольної та баскетбольної асоціацій Ізраїлю.

У багатьох обізнаних з географією людей виникає запитання: чому в спортивному плані Ізраїль належить до Європи. Пояснення просте — через те, що з ним ніхто не хоче мати справу з близьких і навіть віддалених сусідів по регіону. Відтак такі амбіції та звинувачення наштовхують на думку, що варто встановити географічну справедливість, перевівши ізраїльські спор-тивні асоціації з європейського підпорядкування до азійського. Нехай вони своїм сусідам, зокрема арабам, морочать голову «антисемітизмом».

Марко ДУКА
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com