Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

VDS хостинг - основні переваги і перспективи для реалізації веб-проектів

Така послуга, як VDS хостинг або ж хостинг VPS україна, є однією з найбільш затребуваних серед клієнтів сучасних хостингових компаній. Потрібен переважно такий сервіс в тих випадках, якщо інтернет-ресурс уже наростив досить високі «виробничі потужності» і відчуває критичний брак тих коштів, які пропонуються в рамках стандартного платного сервісу.

По суті, VPS і VDS хостинг - це одне і те ж поняття, яке позначає віртуальний сервер виділеного або приватного типу. Вся його суть зводиться до того, що клієнтам надаються певні серверні послуги, за умови, що їх робоче середовище розташоване в рамках одного фізичного сервера. За фактом фіз-сервер може бути розподілений відразу між декількома призначеними для користувача машинами. Число користувачів, які одночасно отримують дану послугу, може досягати від пари одиниць до кількох десятків користувачів, причому тільки на один сервер. Можлива кількість одночасно підключених користувачів переважно залежить від того, якими потужностями володіє використовуваний фізичний сервер.

Говорячи про переваги які надає сучасним користувачам VDS хостинг, в першу чергу варто відзначити володіння з боку користувачів VDS або VPS-технологій усіма правами на сервер або сервери (+ права рівня root). Крім того клієнт може використовувати виділені для нього ресурси на свій власний розсуд. Так, наприклад, можна встановлювати на сервер практично будь-яке програмне забезпечення і будь-яку, навіть саму «нестандартну», операційну систему.

Нарешті, практично кожна хостинг-компанія, що надає в розпорядження користувачів орендовані серверні потужності планують гнучку систему, по якій ділиться робоче дисковий простір. Спочатку користувач може замовити під свої потреби диск певного обсягу, нарівні з необхідною кількістю оперативної пам'яті і необхідної процесорної потужністю. Це особливо корисно в тих випадках, коли в планах є поступове розширення веб-ресурсу. На прохання замовника хостер зможе в будь-який момент збільшити обсяг оперативної пам'яті або дискового простору.

Ще одною, часто згадуваною серед багатьох користувачів перевагою VDS / VPS можна назвати цілком доступну вартість користування даними зручним в роботі сервісом. Якщо порівнювати умови оплати за надання фіз-сервера з орендою VDS-серверів, то остання обійдеться клієнтові на порядок дешевше, що також привертає до даної послуги увагу величезної кількості клієнтів.

Тепер кілька слів про повноцінний доступ до управління призначеними для користувача ресурсами з боку безпосередньо клієнтів, що замовляють дану послугу.

Користувач в даному випадку має можливість вносити зміни в будь-які параметри будь-яких додатків і систем, що встановлюються. Крім того користувач завжди може робити завантаження або здійснювати скачування будь-якого контенту, піддавати змінам або видалення будь-директорії і файли, що зберігаються на орендованому ним сервері. Можливість практично безмежно контролювати будь-які процеси і дії привертають увагу багатьох клієнтів, що бажають працювати зі своїми веб-ресурсами якомога більш продуктивно, отримуючи можливість абсолютного, максимального контролю над робочим середовищем в рамках орендованого сервера. Крім того число створюваних поштових скриньок і без даних може бути обмежено лише розмірами замовленого дискового простору.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com