Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Росія звинуватила Україну в "нападі на Крим" та смерті двох ФСБшників

Москва заявила, що двоє російських військовослужбовців були вбиті нібито під час перестрілки з українськими диверсійними групами в Криму. Український уряд відразу ж спростувало ці звинувачення. Нагадаємо, що ці заяви звучать на тлі зростання ризику відновлення відкритого конфлікту на сході країни.

У повідомленні ФСБ стверджується, що один солдат і один офіцер Федеральної служби безпеки РФ загинули під час двох окремих спроб вторгнення українських сил, що мали на меті напад на життєво важливі об'єкти інфраструктури в період вихідних днів. "З нашого боку були зроблені кроки, щоб знищити агентурну мережу Головного розвідувального управління Міністерства оборони України на Кримському півострові", - йдеться в заяві росіян. ФСБ заявило, що внаслідок спецоперацій були арештовані кілька українських військовослужбовців.

Україна негайно спростувала ці звинувачення. "Це звичайна провокація", - повідомив агентству "Reuters" представник українського Міністерства оборони.

Росія анексувала український Крим після практично безкровного військового вторгнення в лютому-березні 2014 року. З тих пір уряд Володимира Путіна значно наростив військову присутність на півострові і продовжує робити спроби будівництва моста через Керченську протоку, щоб забезпечити з'єднання c материковою частиною Росії.

Крим мало привертав до себе увагу на тлі триваючої війни між українськими урядовими силами і підтримуваними Росією російськими окупантами і колаборантами на сході України, але напруга на умовній межі в останні дні значно зросла.

Російські прикордонники в неділю екстрено закрили всі пункти пропуску з Криму на материкову частину України. У той же день кримськотатарські активісти в регіоні повідомили, що бачили велику кількість військової техніки, що рухається через прикордонні міста Джанкой і Армянськ.

У понеділок Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії, сказав, що він "серйозно стурбований" сплеском насильства уздовж лінії розмежування.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com