Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Активний відпочинок дитини влітку

Літо - час, коли діти відвернені від телевізорів, комп'ютерів і досить часто проводять час на вулиці. Від активного відпочинку вони отримують масу задоволення. Але, щоб зробити таке проведення часу не тільки приємним, а й безпечним, необхідно ретельно підійти до вибору товарів для дітей. За допомогою одних можна організувати захоплюючий сімейне дозвілля на свіжому повітрі, а за допомогою інших - дитина зможе розважитися і самостійно.

Про велосипеди мріють всі малюки, адже це перший дорослий засіб пересування в дитячому житті. Але при покупці велосипеда варто врахувати кілька простих правил. Дітям від двох років рекомендують освоювати велобегі. Це беспедальной велосипеди, які розширюють діапазон рухів, поліпшують моторику і почуття рівноваги у малюків. Вибираючи двоколісного друга дітлахам старшого віку, необхідно, щоб він був:

  • зручний,
  • легкий,
  • відповідати зросту і віку.

Спочатку беріть з додатковими бічними коліщатами, для того щоб дитина звикла до велосипеда, але вони стануть в нагоді буквально на кілька днів, а потім колеса варто прибрати, щоб дитина навчилася тримати рівновагу. Обов'язково купіть дитині шолом і наколінники. І де б він не катався, зобов'яжемо його надягати ці засоби захисту, хоча б перший час.

Одною з найпопулярніших розваг дітей різного віку, і навіть багатьох дорослих, є ролики. Цікаво, що катання на них - це не просто активний вид відпочинку, а справжнє тренування, адже тіло знаходиться в такому ж тонусі, як при бігу або катанні на велосипеді. Перед тим, як купить детские ролики в Киеве враховуйте наступне: ролики з застібками гомілки на липучці краще не брати, хоч їх і легше застебнути, в самий невідповідний момент вони можуть розстібнутися. Дитячі ролики регулюються за розміром. Якщо ковзани будуть злегка великі, нічого страшного. Важливо, щоб нога не ходила туди-сюди (навіть в бавовняних шкарпетках). Та частина, куди кріпляться коліщатка, може складатися з пластика, але такі ковзани прослужать всього пару сезонів. Кращим варіантом, хоча і дорожче, будуть ролики з алюмінієвим кріпленням. Не вибирайте важкі ролики, краще пошукати для малюка вироби з найменшою вагою. Не забутьте купити захист для їзди, оскільки подінь не уникнути. Пластикові щитки на коліна, долоні і лікті вбережуть діточок від саден і синців, а шолом - захистить голову від ударів.

Безліч моделей самокатів спантеличують батьків - як же вибрати кращий з них, щоб він максимально підійшов малюкові. Вибирати буде простіше, якщо спочатку ознайомитися з основними варіантами самокатів, представленими на ринку. Так, моделі з трьома колесами і планкою для ноги побільше підійдуть навіть дітлахам з двох років. Найпопулярнішим варіантом самокатів є моделі з двома коліщатками. Вони підійдуть для діточок з чотирьох років, які вже трохи вміють кататися на цьому виді транспорту. Також у продажу є варіант і для більш умілих дітей. Це триколісні самокати з поперечною планкою, моделі з електричним акумулятором. Вони можуть розганятися до тридцяти кілометрів на годину. Тому підійдуть тільки для школярів. Хороші самокати повинні мати:

  • маневрені і стійкі колеса;
  • міцну раму;
  • більшу планку, на якій добре поміщається нога.

Слід додати, що хоча двоколісні самокати не надто стійкі, зате вони набагато маневрені і можуть добре розганятися. Крім цього, вони легкі і їх просто скласти, щоб перевезти в транспорті.

Не важливо, що саме ви виберете: велосипед, ролики, самокат або що-небудь інше - падінь, та ударів не уникнути, будьте до цього готові. Разом з транспортним засобом обов'язково придбайте захист. Коли стоїть питання «ціна-якість» при виборі дитячих товарів для активного відпочинку, робіть розумний вибір в сторону «якості». Тим самим, ви забезпечите свою дитину не тільки від несподіваного розчарування через поломки або бракований товар, але і уникнете нещасних випадків. При цьому пам'ятайте, що дорогий товар - не означає якісний. Предмети активного відпочинку не повинні бути джерелом травм, а також виснажувати дитячий організм, тому враховуйте ще й вікові особливості вашого чада.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com