Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЄС висунув умову Україні

Євросоюз може дати Україні набагато більше грошей, якщо буде впевнений в їх цільовому використанні. Про це заявив глава Європарламенту Мартін Шульц на міжнародній конференції з безпеки в Мюнхені.

"Ми підсилюємо економічну активність в Україні, але якщо гроші не будуть доходити туди, куди вони спрямовані - це буде катастрофою", - сказав він.

М.Шульц зазначив, що Сирії та Лівії були виділені значні кошти на подолання кризи з біженцями - 2,4 млрд євро, виплачено 1,9 млрд.

"Ми можемо дати Україні набагато більше, якщо будемо впевнені, що вона дійсно виконає свої обіцянки і гроші підуть туди, куди вони повинні прийти, знайдуть свою правильну мету. Тільки тоді ми зможемо інвестувати більше. Якщо ми дійсно вирішимо проблеми, тоді у нас буде рівень довіри до людей, і в Україні теж ", - резюмував глава Європарламенту.

Як відомо, Україна за рівнем корупції перебуває на рівні відсталої африканської держави Уганда, за оцінками організації Transparency International. Президент Петро Порошенко і прем'єр Арсеній Яценюк 2 роки обіцяють українцям і західним союзникам розпочати боротьбу з корупцією. Західні ЗМІ раніше неодноразово писали, що українська влада розкрадає надані міжнародні кредити.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com