Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НА СВЯТО СТУДЕНТА ДО МАУП

В усьому світі 17 листопада відзначають Міжнародний день студента. Ще в минулому столітті Всесвітнім конгресом у Празі було постановлено відзначати цей день у пам’ять про чеських студентів-патріотів.

З тих пір День студента став святом молодості, романтики та радості, знань та патріотизму.

У Міжрегіональній Академії управління персоналом урочисто також відлунав Міжнародний День студента.Традиційна вітальна лінійка розпочалася в кіноконцертному залі „Україна” Президії МАУП. Першим слово взяв проректор з навчально-методичної роботи, генеральний директор Президентського університету Микола Несторович Курко: „Студентство всіх держав є найбільш згуртованим прошарком суспільства. Так, вони навчаються, але і вчать інших. Студенти беруть найактивнішу участь у всіх подіях, які відбуваються в державі та, зокрема, в Академії”. Потім він звернувся до всіх-всіх студентів Академії: „Хочу побажати Вам, щоб Ваші мрії здійснилися, щоб Ви отримали знання, отримали дипломи та добре влаштувалися в житті. Бажаю Вам натхнення у навчанні, аби студентські роки були незабутніми. Хай Вам щастить!”

Далі, за доброю традицією, проректор з наукової роботи Микола Федорович Головатий розповів про історичні події, які лягли в основу вшанування цього дня, та побажав усім студентам здобувати знання із задоволенням та користю.

Лінійка, якою розпочалось свято, подарувала приємні несподіванки багатьом студентам, адже найактивніших було нагороджено почесними грамотами та подяками. І таких щасливчиків виявилося багато!

Наступним етапом цього дня стали спортивні змагання з волейболу, стрільби, настільного тенісу та армрестлінгу. Цікавою була фотовиставка „Світ очима студентів”, розгорнута в залі „Україна” та в холі Президії.

Багато хто зі студентів взяв участь в інтелектуальній грі „Універсальний студент” та командній грі „Зроби мені смішно”.

Кульмінацією цього Дня став виступ народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка, козака-характерника, кобзаря-лірника Василя Григоровича Нечепи з Національним Академічним оркестром народних інструментів України під художнім керівництвом народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка, професора Віктора Гуцала. Диригував оркестром у цей прекрасний день лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів виконавців і диригентів, лауреат конкурсу баяністів у м. Івано-Франківськ, фіналіст Першого міжнародного конкурсу диригентів ім. С.Турчака Корінь Іван Леонідович. Під керівництвом його чарівної палички у виконанні оркестру лунали відомі українські композиції: „Українська в’язанка”, „Як піду в дорогу я”, „Ми – українці”,  п’єси різних регіонів України, зокрема „Чернігівська полька”, закарпатський весільний танок „Вереснянка”, а також мелодії світової музичної класики, як „Самотній пастух” у виконанні українських народних музичних інструментів.

Василь Нечепа разом з Академічним оркестром народних інструментів України зірвали хвилю бурхливих оплесків, адже концерт оркестр давав в Академії вперше.

Юлія Цесаренко

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com