Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Асоціація України і ЄС буде підписана

Екс-міністр закордонних справ Польщі Адам Данель Ротфельд упевнений, що угода про асоціацію між Україною і ЄС буде підписана в 2013 році. Про це він заявив, виступаючи в КНУ ім. Т. Шевченка з доповіддю «Перспективи України в ЄС».

За словами дипломата, ключ до членства лежить не за межею України, а усередині країни. Ротфельд упевнений, що тільки рішучі кроки української влади послужать поліпшенню стосунків Києва з Брюсселем. Серед таких кроків, зокрема, дипломат назвав звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко і боротьба з корупцією, передає «Польське радіо».

«Найбільшою хворобою, яка отруює Україну, є зв’язок великого бізнесу з політикою чисто корупційного характеру. Корупція є в цій країні не просто порушенням права, але елементом системи», — підкреслив Ротфельд.

Він відмітив, що влада в Києві повинна підготувати точний порядок європейської інтеграції і пояснити українцям, чим об’єднання з Європою для них корисно.

Польський дипломат  упевнений, що вже наступного року буде підписаний договір про асоціацію України з ЄС, але перед цією подією  буде звільнена суперниця Віктора Януковича, екс-прем’єр Юлія Тимошенко.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com