Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Кельн - місто яке варто відвідати

Кельн одне з найбільших німецьких міст і центр економічного та культурного життя землі Північний Рейн - Вестфалія . Музеї та собори крок за кроком знайомлять туриста з різними сторонами життя міста. Туристи прагнуть сюди для того , щоб побачити знаменитий Кельнський собор - один з найбільших соборів світу який стоїть прямо біля головного вокзалу Кельна. Площа будівлі собору становить вісім з половиною тисяч квадратних метрів , висота його веж зі шпилями перевищує півтори сотні метрів , щоб потрапити на верхню площадку веж, потрібно піднятися по гвинтових сходах , переступивши півтисячі ступень. Головний зал собору знаходиться в оточенні невеликих каплиць, капел, галерей. Все тут прикрашено ліпниною , витонченими скульптурами, різьбленими колонами і арками , підлога і зовнішні стіни вимощені особливим сірим рейнським каменем , а всередині стіни декоровані старовинною мозаїкою і позолотою.

Як і в будь-якому середньовічному європейському місті, в Кельні є Ратуша з площею під якою на глибині близько 10 метрів розташовується музей, де можна ознайомитися з атрибутами середньовічного життя регіону та пам'ятниками давньоримської цивілізації. У підземеллі, пропахлому цвіллю, збереглася каналізація давньоримського поселення, яка була побудована приблизно в I столітті нашої ери.
Над центральною площею в північній частині міста височіє церква Святих Апостолів. Зведена в 12 столітті , вона неодноразово перебудовувалася. Її західна башта ( крім неї є дві східних ) - 67 метрів заввишки. Це третя за висотою вежа серед романських церков Кельна. Зараз основне надбання церкви Святих Апостолів - унікальні за своєю красою вітражі, що зображують дванадцять апостолів.

Один з найбільш незвичайних храмів Кельна збудовано на місці римських купалень на Рейні - це романська церква Святого Мартіна. Ця церква була повністю відновлена до 1960 року після розгрому у другій світовій війні.
Один з найбільш привабливих для туристів музеїв - кельнський музей шоколаду, який будо відкрито у 1993 році, поблизу відомої шоколадної фабрики. Інтерес представляє не тільки можливість познайомитися з основами сучасного шоколадної справи і художніми творами з шоколаду, а й сама будівля музею, що стоїть на острові і нагадує корабель.

Ще одна специфічна риса Кельна - це кельнське пиво, зварене за особливим рецептом - Кельш. Це світле пиво, злегка гіркувате, яскраво-жовтого кольору. Вариться воно тільки в Кельні, варити його в інших регіонах заборонено, про що є спеціальна угода.

У Кельні проходить наймасштабніший різдвяний ярмарок у Європі - Кельнський Різдвяний Базар, де панує і іскриться атмосфера справжнього свята та казки.

Тури в Кельн пропонують велику кількість різноманітних напрямків здійснення відпочинку, тому що в Кельні є інфраструктура для будь-якого напрямку туризму, на всі смаки, і на будь-який гаманець, може, тому тури в Кельн настільки бажані серед мандрівників з України. Найбільш розповсюджені автобусні тури, перевага яких є відвідання інших Європейських міст. Місто Кельн пропонує великий вибір готелів, так що відпочинок буде комфортним для будь-якого мандрівника. У Кельні добре одночасно і відпочивати, і поглиблювати свої знання з історії.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com