Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Поліссю — чисту воду

Однією з найголовніших проблем Житомирщини, на думку лідера Української партії «Зелена планета», є водопостачання та водовідведення. Більшість річок і водосховищ області, що слугують основними джерелами питної води, є замуленими і сильно забрудненими, особливо поблизу міст Житомира, Бердичева і Коростишева. Більш як 20% водопроводів області не відповідають санітарним нормам, а 502 кілометри водогінних мереж перебувають у аварійному стані. У багатьох селах про водогони вже давно забули – вони просто не працюють. Третина перевірених епідеміологами колодязів наповнені водою, непридатною до споживання.

Основними причинами забруднення водних об’єктів є скид недостатньо очищених стічних вод через системи каналізацій; надходження у річки забруднюючих речовин з мереж зливової каналізації. Через технічну і технологічну недосконалість очисні споруди підприємств комунального господарства скидають близько 88% від загальної кількості забруднених стоків. Покращити роботу очисних споруд можна лише завдяки проведенню їх реконструкції, заміни насосного та технологічного обладнання, що використало свої технічні можливості.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com