Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Популярність МАУП росте

Рейтинг вузів на підставі запитів в бізнес-довідці 123 сформував десятку лідерів. Найбільше українських абітурієнтів традиційно цікавляться КНУ ім. Шевченка, МАУП, та НМУ ім. Богомольця.

Травень-липень — традиційний період зростання запитів по навчальним закладам в бізнес-довідці «Інформаційні системи 123». У ці місяці на них припадає майже 2% від загальної кількості дзвінків, в той час, як у звичайний період це усього 0,5%.

У компанії зазначають, що дві третини запитів, які стосуються установ освіти, припадають на вищі навчальні заклади. Набагато рідше українці цікавляться училищами (13,7 %), коледжами (9,73%), курсами іноземних мов (6,36 %) і технікумами (5%).

«Піковий місяць по вузах цього року, як завжди, липень. Однак у порівнянні з минулим роком спостерігалося більш рівномірний розподіл дзвінків абітурієнтів та їх батьків між травнем і червнем. Стандартний приріст червня до травня, як правило, становить 36–50 відсотків, але цього року, за рахунок збільшення динаміки у травні, приріст дзвінків, що стосуються навчальних закладів, у липні склав лише 20 відсотків. Мабуть, це обумовлено більш раннім завершенням шкільних навчальних програм, пов’язане з Євро-2012», — прокоментував президент компанії «Інформаційні системи 123» Олександр Серебряник.

Як видно з рейтингу популярності українських вузів, пальму першості продовжує утримувати Київський національний університет імені Т. Шевченка. Друга позиція — МАУП — свідчить про зростаючу популярність управлінської освіти. В цілому, 43% запитів стосуються 20-ти найбільш затребуваних вузів України.

Віталіна ГОНЧАР «Хрещатик»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com