Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Наші солдати в африці миритимуть суданців

Президент України Віктор Янукович підписав указ про направлення українського миротворчого контингенту в Республіку Південний Судан і спірний регіон Абьей на кордоні між Суданом і Південним Суданом, повідомляється на сайті глави держави.

«Направити для участі України в Місії ООН в Республіці Південний Судан і в Тимчасових силах ООН по забезпеченню безпеки в Абьей миротворчий персонал (військовослужбовців Збройних сил України і осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ) чисельністю до 60 осіб», - говориться в тексті указу № 446/2012, підписаного президентом 6 липня.

Крім того, В. Янукович підписав закон про перенаправлення українського миротворчого контингенту чисельністю до 100 чоловік з Ліберії в Кот-д’Івуар.

«Направити для участі України в трансграничних операціях у рамках   спів­праці між місією ООН в Ліберії і операцією ООН в Кот-д’Івуарі в терміни, які визначаються Радою Безпеки ООН, миротворчий контингент загальною чисельністю до 100 осіб з числа миротворчого контингенту України, який діє у складі Місії ООН в Ліберії”, говориться в тексті указу № 442/2012, також підписаного президентом 6 липня.

Відповідні рішення глава держави прийняв, враховуючи “зобов’язання України як держави-члена ООН”, “звернення Секретаріату ООН”, а також “вважаючи, що напрям миротворчого персоналу сприятиме під­тримці міжнародного світу і безпеки і відповідатиме національним інтересам держави”.

Інтерфакс-Україна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com