Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Церковне свято у МАУП

Після Служби Божої в академічному храмі на честь Собору Дванадцяти Апостолів МАУП відбувся подячний молебень, який зібрав керівництво, професорсько-викладацьку корпорацію та студентів.

Подячне молитовне звернення до Творця звершили викладачі кафедри українського православ’я та теології МАУП: завідувач кафедри протоієрей Діонісій Мартишин, священик Сергій Коцар і священик Віталій Поліщук.

У своєму вітальному слові отець Діонісій зазначив:

«Святкування престольного церковного свята у МАУП та багатогранна просвітницька місія Академії в українському суспільстві влучно перекликається зі священним покликанням святих апостолів, які проповідували Євангеліє, Правду, Істину та Життя усьому світу.

МАУП докладає чимало зусиль для осмислення релігійної історії людства, поглиблення знань про релігії світу, всесторонньо укріплюючи православну віру та вивчаючи багату духовно-релігійну спадщину України.

Саме в цьому і полягає знаменна подія святкування пам’яті святих апостолів, яка долучає нас до місії просвітництва, виховання та духовного оновлення людства.

Глибше пізнати свою власну історію, духовну спадщину, скріпити свою православну віру, збільшити свою посвяту Богові та Україні — це завдання не лише кафедри теології, але й усього професійного колективу Академії».

Наприкінці молебню настоятель храму нагородив церковними грамотами проректора з міжнародних  зв’язків — генерального директора Міжнародного відкритого університету Ігоря Піляєва та генерального директора Міжнародної Кадрової Академії Зою Козленко.

Храмове богослужіння, дослідження релігійної історії людства, ознайомлення студентів та викладачів зі спадщиною Православної Церкви, викладання на лекціях основ християнської історії, головних засад християнської моралі та важливих чинників теології, обговорення проблем християнської місії у сучасному світі на конференціях, симпозіумах та у публікаціях — стає головним пріоритетом в діяльності Академії.

Багато зусиль вимагає діяльність кафедри українського православ’я та теології від молодих священиків-викладачів, щоб донести глибину, велич, славу та унікальність українського Православ’я до серця кожної молодої людини та українського суспільства. Кожен з них чудово розуміє, що моральний занепад у соціумі, політична корупція, руйнівні процеси у сфері освіти, культури, масова тотальна деградація, пасивність, соціальна стагнація обумовлені в першу чергу духовним вакуумом та духовною пустелею сучасників. Церква мусить стати силою та надією людини на шляху становлення та відродження українського буття. Вона вчить молодь бути добрими провідниками світла, правди, людської гідності, справедливості. Православ’я замість ворожнечі, ненависті, ворожого ставлення до свого ближнього, які, на превеликий жаль, стали характерними рисами сьогодення, дає нашим серцям глибоку віру, любов та повагу один до одного.

Недаремно в життя Академії гармонійно вписується церковне храмове богослужіння Православної Церкви. Своєю гарячою участю в парафіяльному житті керівництво, викладачі, студенти, працівники «Видавничого дому «Персонал»» засвідчують свою відданість Рідній Церкві, Яка потребує не лише відданості, жертовності, турботи але й живої віри, сповненої надії та радості у Святому Дусі.

Підготовлено духовно-просвітницьким Центром імені Святих Апостолів

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com