Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Безвізовий рай...

Список країн, куди українці можуть їздити без віз на термін до 30 діб, з 1 серпня поповнить Туреччина. Також до цього списку входять: Боснія і Герцеговина, Сербія, Чорногорія, Туніс (за наявності туристичного ваучера), Бруней, Малайзія, Палау та Сейшельські острови. Безвізовий режим поїздок для українців строком до 90 діб діє у Хорватії з 1 квітня до 31 жовтня 2012 року. Крім того, до 15 березня 2013 року до 90 діб можна без віз в’їзджати у Македонію. На такий же термін без віз можна їздити до Албанії, Аргентини, Бразилії (з метою туризму та бізнесу), Еквадору (туристична мета поїздки), Ізраїлю, Намібії, Панами (за наявності документів, що підтверджують туристичну мету поїздки), Парагваю. У Перу можлива безвізова поїздка строком до 183 діб.

Без віз не довше, ніж на 14 діб, можна поїхати до Гонконгу. Також не потрібні візи для поїздок у Молдову, Грузію, Азербайджан, Монголію, Вірменію, Білорусь. А також – Антигуа і Барбуда, Гватемала, Нікарагуа, Сальвадор і Свазиленд.

Приємно що безвізовим залишається Узбекистан - екзотична країна з давньою історією. Придбавши тур в Узбекистан мандрівник зможе відвідати чудові міста з сотнями пам`ятників архітектури різних епох з палацами та мінаретами. Такі міста, як Самарканд, Бухара, Хіва та Шахрисабз є ровесниками давніх цивілізацій та центрами науки та кульнири.

Зауважимо, що для поїздки до більшості країн колишнього СРСР українцям обов’язково треба мати при собі закордонний паспорт. Слід знати, що Казахстан, Киргизстан,Таджикистан обмежили перебування на своїй території до 90 діб, пише «Український тиждень». Як повідомлялося, Україна й Польща домовилися про скасування плати за видачу національних віз. МЗС України прогнозує, що ця угода з Польщею набуде чинності до листопада.

Нагадаємо, країнами, у яких українці можуть оформити візи в аеропорту після прибуття, є Барбадос, Вануату, Гаїті, Джибуті, Домініка (лише туристична), Домініканська Республіка (лише туристична), Єгипет, Кенія, Коморські острови, Маврикій, Мадагаскар, Мальдіви, Гренада (лише для туристичних поїздок), Мікронезія (лише для туристичних поїздок).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com