Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЖІНКА ЯК МІШЕНЬ

Медикам прийнято довіряти, але останнім часом рівень довіри до людей у білих халатах дещо впав.   Цьому сприяють не лише скандальні історії про торгівлю органами, низький професійний рівень лікарів, а й їх гіпертрофоване бажання за будь-що заробити на клі­єнтові.  За гроші деякі лі­карі можуть зробити абсолютно непотрібну хі­рур­гічну операцію, виписити ліки з наркотичним ефектом, навіть стерилізувати. І це стосується не лише країн третього світу.

Зовсім недавно світ облетіла чергова приголомшлива звістка про стерилізацію жінок в Узбекистані, де   ймовірно задіяна програма скорочення жителів країни шляхом стерилізації. Про це заявляли узбецькі правозахисники. На їх думку, програма офіційно існувала 4 року, з 1999 по 2003, але хвиля народного протесту змусила уряд оголосити про припинення стерилізації. 

Увесь час влада бореться з приростом населення і добивається результатів — народжуваність в країні знизилася з 4,4 до 2,5 дітей на середньостатичну родину. В 2010 році комітет ООН проти тортур оприлюднив докази того, що стерилізацію жінок у цій країні продовжують примусово проводити.

Наводяться дані, що кожен гінеколог повинен надавати в Мінохоронздоров’я звіт як мінімум про 2 пацієнток, що погодилися на процедуру стерилізації. Від­сутність стерилізованих у звіті — штраф медикові. Тому при пологах, під час внутрішньопорожнинних операцій під загальним наркозом гінекологи прагнуть виконати «план». 

За 2010 рік більше 5 тис. жінок втратили можливість стати матір’ю через  меди­ків. В той же час лікарі стверджують, що пацієнтки погоджувалися на проведення процедури.

Проте як пояснити той факт, що узбечки останнім часом масово переходять на домашні пологи, побоюючись, причому абсолютно справедливо, за своє здоров’я і життя? Що вже казати про страх за життя дитини.

Лікарі мають інструкцію не лише проводити втручання навіть таємно, але і схиляти жінку до стерилізації, переконуючи брехати чоловікові. Лікарі вважають, що перев’язка фаллопієвих труб — це зручно і безпечно. Але це не так. Це операція може призвести до серйозних наслідків. Більше того, медики не повністю інформують своїх пацієнток про наслідки такої операції.

Жінок стерилізують варварськими методами — в час кесарів розтин деяких жінок позбавляють матки і не повідомляють про це.

Мінохоронздоров’я стверджує, що населення країни щороку росте на півмільйона чоловік. Але перепис населення проводився майже 25 років тому і є привід думати, що це не так.

anvictory.org

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com