Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НОВА КІБЕРЗБРОЯ

Дуже шкідлива програма була виявлена “Лабораторією Касперського” під час дослідження, ініційованого Міжнародним союзом електрозв’язку. Програма Flame  розроблена для ведення кибершпіонажу. Вона дозволяє викрадати важливі дані, у тому числі інформацію, що виводиться на монітор, інформацію про системи - об’єкти атак, файли, що зберігаються на комп’ютері, контактні дані користувачів і навіть аудіозаписи розмов.

Дослідження почалося після серії інцидентів з іншою, поки що невідомою шкідливою програмою під кодовим ім’ям Wiper, яка знищувала дані на комп’ютерах в країнах Західної Азії. Цю шкідливу програму ще тільки належить дослідити. За попередніми результатами, цей кібершпигун активно використовується вже більше двох років. Через виняткову складність і спрямованість на конкретні цілі він не міг бути виявлений жодним захисним продуктом.

Flame відрізняється за своїми характеристиками від інших програм такого типу: Duqu і Stuxnet але  відноситься до тієї ж категорії складної кіберзброї.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com