Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПОЛЬША ВКЛАЛА ГРОШЕЙ БІЛЬШЕ

Євро-2012: Україна витратила $5 млрд., Польща — $34 млрд.

Наша країна витрачала кошти переважно на будівництво аеропортів, доріг, підготовку транспортної інфраструктури.

Підготовка до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року обійшлася Україні в п’ять мільярдів доларів. Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков в інтерв’ю Комерсант-Україна.

«Операційні витрати України на проведення Євро склали $55 млн. Ці гроші витрачені разово й не будуть повернуті. Вони пішли на мовну підготовку персоналу, рекламну, інформаційну підтримку турніру. Загальна ж вартість підготовки до чемпіонату склала $5 млрд. Ці кошти переважно були спрямовані на будівництво аеропортів, доріг, підготовку транспортної інфраструктури. А Польща витратила на підготовку до чемпіонату $34 млрд.», — сказав Колесніков.

Віце-прем’єр підкреслив, що Україна може повернути вкладені кошти. «Я думаю, на туризмі України запрацює в рази більше. Вважаю, мінімальна виручка складе $1,3-1,5 млрд. Нам би дуже хотілося, щоб український бізнес почав працювати на повну потужність. У приймаючих містах у нас багато ресторанів, кафе, готелів дуже високого рівня. І ви не забувайте, що в цілому чемпіонат — це дуже хороший промоушен для нашої країни. Що ж стосується інвестицій в аеропорти, то їх будували не тільки до Євро. Вони розраховані на 30-40 років, а експлуатація злітно-посадкових смуг — на 75 років. Це довгострокові вкладення », — зазначив він.

За словами Колеснікова, експерти прогнозують, що за час проведення Євро-2012 Україну відвідають від 800 тисяч до 1,2 млн. туристів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com