Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БАЗА ООН В УКРАЇНІ

До кінця 2012 року в Україні буде сертифікований спеціальний миротворчий центр ООН. Про це повідомив прем’єр-міністр Микола Азаров.  Як повідомляє прес-служба Кабміну, напередодні міжнародного Дня миротворців Азаров відвідав спеціальний миротворчий центр Національної академії внутрішніх справ України в Київській області. Прем’єр розраховує, що вже в грудні поточного року центр буде сертифікований ООН. «Сподіваюся, що в грудні ця сертифікація пройде успішно і ми отримаємо можливість готувати не тільки своїх фахівців для участі в миротворчих операціях, а й фахівців з-за кордону», — зазначив Азаров.

Після сертифікації центр функціонуватиме як постійно діючий міжнародний регіональний центр підготовки миротворчого персоналу ООН. Про організацію такого центру до уряду України звернувся з проханням секретаріат ООН.

Голова уряду ознайомився з навчальною і тренувальною базою центру, поспостерігав за навчаннями миротворців вогневої підготовки, протидії тероризму, відвідав заняття військових з фізичної підготовки та англійської мови. Також прем’єр-міністр привітав миротворців з професійним святом і вручив подяки Кабінету міністрів. При цьому Азаров нагадав, що міжнародний День миротворців ООН введений за ініціативою України.

Голова уряду нагадав, що минулого тижня відбулося засідання РНБО України, де розглядалося питання протидії тероризму: «Це надзвичайно важлива для нас справа, і наявність всього обладнання і, найголовніше, підготовки відповідних фахівців мають для нашої країни велике значення. Тому уряд великої уваги приділяє цьому питанню».

Спеціальний миротворчий центр має два навчальних корпуси, стрілецький тир, обладнаний сучасною мультимедійною системою моделювання ситуацій, автодромом, профільними лабораторіями та навчальними полігонами. На сьогоднішній день в центрі проходять підготовку понад 400 курсантів, 53 з яких — жінки. Центр готує інструкторів з миротворчої тематики та міжнародних поліцейських.

ЛIГАБiзнесIнформ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com