Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НАШЕ МЗС ПОДАЛО ГОЛОС

Днями Верховний суд Росії ухвалив рішення щодо ліквідації «Об’єднання українців Росії».

Міністерство закордонних справ України заявило, що вважає це рішення упередженим. Об’єднання має намір оскаржити це рішення суду Росії.

Росія вважає безпідставними обвинувачення України в обмеженні прав українців у цій країні у зв’язку з ліквідацією Верховним судом Росії всеросійської громадської організації «Об’єд­нання українців Росії» (ОУР). Про це сказано в заяві Міністерства закордонних справ Росії, пишуть Українські новини. «У зв’язку із заявою МЗС України на тему про нібито обмеження в Росії прав й інтересів громадян Російської Федерації української національності вважаємо потрібним підкреслити наступне... З усією визначеністю заявляємо, що будь-які ствердження про перешкоджання роботі українських організацій у Росії не мають жодних підстав», – сказано в заяві.

 МЗС Росії підкреслює, що керівництво ОУР неодноразово попереджали про необхідність усунути у своїй діяльності порушення положень законодавства Росії й внести в роботу відповідні корективи. На думку російського міністерства, ці заклики не було почуто. «Викликає здивування та обставина, що Міністерство закордонних справ України як об’єкт своєї особливої опіки обрало саме ту структуру, у якої виникли проблеми через порушення вимог російського законодавства», – сказано в заяві.

МЗС РФ заявило, що зараз на території Росії здійснюють діяльність 35 національно-культурних автономій українців, зокрема, недавно зареєстровано Міністерством юстиції Росії об’єднання федерального рівня «Федеральна національно-культурна автономія «Українці Росії».

Крім того, у Росії функціонують 8 регіональних й 26 місцевих організацій, через які повною мірою можуть реалізовуватися й вже реалізуються права й законні інтереси осіб української національності, що проживають на території Росії.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com