Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗНОВУ МОВНЕ ПИТАННЯ

Закон про мови, який хочуть прийняти цього тижня, де-факто вводить двомовність на офіційному рівні. Таку думку висловив народний депутат В’ячеслав Кириленко. «Крім того, цей законопроект розв’язує руки чиновникам і дозволяє використовувати російську мову як офіційну, витісняючи українську, він зіштовхне лобами українців, приведе до протистояння і протестів, — зазначив Кириленко. — Це дозволить владі відвернути увагу суспільства від провальної соціальної політики, знищення підприємництва, згортання демократичних прав і свобод».

Кириленко переконаний, що таким чином влада у черговий раз намагається шту­чно розділити українців на російськомовних і україномовних, які зараз як ніколи єдині в недовірі до нинішньої влади.

15 травня біля Верховної Ради ряд громадських організацій проведе попереджувальну акцію проти спроб Партії регіонів внести до порядку денного Верховної Ради законопроект «Про основи державної мовної політики», розроблений Вадимом Колесніченком.

Громадськість вимагає не включати до порядку денного законопроект, який де-факто знищить українську мову на половині території України. 

UAINFO

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com