Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВИМАГАЮТЬ ЗВІЛЬНЕННЯ

США наполягають на звільненні Юлії Тимошенко. Про це говориться в заяві американського посольства в Києві, зробленому після того, як лікарню, в якій знаходиться засуджена екс-прем’єр України, відвідали посол Джон Теффт і заступник помічника держсекретаря США з питань демократії, прав людини і праці Томас Мелія.

«Уряд США, як і раніше, глибоко стурбований поводженням з пані Тимошенко і умовами її ув’язнення. Ми продовжуємо закликати українську владу, щоб вона забезпечила Тимошенко доступ до належної медичної допомоги. Переведення її в лікарню під спостереженням фахівця — перший позитивний крок в цьому напрямі», — сказано в заяві, розміщеній на інтернет-сайті американського диппредставництва.

У посольстві також вітали рішення уряду України відгукнутися на прохання держсекретаря Хіларі Клінтон і дозволити послові США відвідування Тимошенко. У документі знаходиться заклик звільнити з ув’язнення Тимошенко та інших членів її колишнього уряду, повністю відновити їх громадянські і політичні права. Також на сайті посольства повідомляється, що посол і представник держдепартаменту передали Тимошенко послання від Хіларі Клінтон.

Тим часом президент України Віктор Янукович заявив, що влада країни прислухається до думки зарубіжних політиків з питання про Юлію Тимошенко, але виступають проти «приниження країни».

Напередодні Євросоюз тимчасово відклав ухвалення рішення про бойкот української частини Євро-2012. 27 країн Євросоюзу не змогли домовитися про єдину позицію з приводу поїздки європейських політиків і лідерів держав в Україну під час чемпіонату. Про відмову від участі європейських спортсменів в українській частині чемпіонату мови не йде.

Раніше Німеччина, Великобританія і ряд «старих» членів ЄС оголосили, що не збираються брати участь в заходах Євро-2012 в Україні на знак протесту проти ув’яз­нення екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Польща, яка також приймає майбутній чемпіонат, і її партнери по «Вишеградській четвірці» — Угорщина, Словаччина і Чехія — виступили категорично проти політичного бойкоту чемпіонату.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com