Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПОВЕРНУТИСЯ ДО НАШИХ ТРАДИЦІЙ

Всім відомо, що гроші — це вартість затраченної людської енергії за одиницю часу (тарифна ставка). Ціна — це кількість витраченої людської енергії на виготовлення товару плюс накладні витрати виробника, плюс торгові затрати.

Коли не вистачає продуктів харчування, падають в ціні гроші. Коли настає голод, падають в ціні всі матеріальні цінності. Постає питання вижити. Тому в державі повинен бути трирічний запас продуктів харчування. Зараз в умовах світової продовольчої кризи вже необхідно мати 5-річний запас продуктів.

Людина, споживаючи за добу від 2500 кілокалорій до 4000 ккал, може виробити тільки в 10 раз більше кілокалорій.

Вважаю, що у суму зарплати треба закласти такі відсоткові складові:

— харчування складає до — 25% мінімальної зарплати, пенсії.

— житло складає до — 20% мінімальної зарплати.

— транспортні витрати — 15% мінімальної зарплати.

— одежа, взуття — 20%.

— духовні потреби — 10%.

— непередбачувані витрати — 10 %.

Люди не будуть відчувати бідність, коли витрачатимуть на харчування до 25% мінімальної зарплати.   Зараз на харчування в Україні розходується до 60% заробітної плати.

У часи, коли в Україні була панська земля і общинна, люди працювали 3 дні на панській і три дні на общинній. Вирощений врожай в снопах ділили на душі, тобто і на дітей, що ще не працювали і на працюючих. Це традиція наших предків. Так само треба платити і зарплату очільнику сімейства в наш час. Чим більша родина — тим більша зарплата, тим менший податковий тиск і всілякі вирахування із заробітку. Таким чином, можна поправити демографічну ситуацію.

Ми українці, повинні відкинути абсурдну пенсійну систему, і повернутися до традиційної української системи забезпечення.

До введення христянства в Київській Русі наші предки жили сімейно-родовим способом. Всі працювали, вирощували та виробляли стільки продуктів, щоб вистачило до нового врожаю. Звичайно, були і раби, в основному з числа військовополонених, які працювали тільки за денну пайку їжі. Те суспільство досягло певної рівноваги із законами природи. Людина брала від природи рівно стільки, скільки було потрібно для нормального життя. Нікому не спадало на думку вибити толом всю рибу в річці, зробити з неї консерви і відправити за кордон, або перебити всіх їжаків, як це було на Рівненщині зовсім недавно, і відправити заготовлені тушки цих безневинних істот на супи для гурманів-європейців.

Нова релігія принесла нам не лише ідеї рівності перед одним-єдиним богом людей всіх рас, націй, рівнів багатства, але й запровадило вчення про багатство, тобто присвоєння людської енергії окремими особами. Причому це явище дуже часто називалося в народі аферою, спекуляцією, крадіжкою, обманом. Не дарма в багатьох суспільствах тор­гівці вважалися найнижчою кастою суспільства. Люди наче відчували майбутні небезпеки цього способу існування для суспільства.

 Зараз іде підготовка до продажу землі, і українці стануть наймитами у нових спритників. У суспільстві нині вибудувана прірва між багатими і бідними: 10% населення володіють 94 % капіталу! Конституція України основана на моделі будівництва капіталістичного суспільства, але  необхідно впроваджувати нову економічну модель розвитку суспільства.

Віктор Петровський
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com