Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВІДКРИЛИ СКРИНЮ ПАНДОРИ

«Українське керівництво, очевидно, втратило почуття самозбереження», — заявив в коментарі кореспондентові ИА REGNUM український політолог Микола Михальченко. «Ситуація з вироком екс-міністрові уряду Тимошенко  Філіпчуку, не виглядає несподіваною. Теперішньому режиму необхідно засудити якомога більше представників уряду Тимошенко, щоб продемонструвати, яке воно було в цілому корумповане і неефективне. Тому, цілком імовірно, що посадять ще когось, і це вже нікого не здивує», — відмітив експерт.

«Дивне інше: нинішня українська влада, фактично, відкрила ящик пандори. Якщо раніше ряд порушень, що допускаються великими чиновниками (махінації з житлом і іншими життєвими благами) розглядалися як неминуче зло, і правоохоронці уваги на це не обертали, то тепер ситуація змінилася. А це означає, що коли нинішнє керівництво країни перестане перебувати при владі, аналогічні звинувачення можуть бути пред’явлені їм. А те, що подібні порушення законодавства з їх боку знайдуться, сумнівів не викликає. Пояснити таку політику можна відмовою представників нинішній владі від почуття самозбереження, або ж занадто сильним азартом переслідування політичних супротивників. Найвірніше — перше», — продовжив політолог. «Таким чином, в нашій країні відкрилася тенденція: кожен колишній міністр може притягати до карної відповідальності. З одного боку це, ніби як, повинно підвищити почуття відповідальності кожного посадовця. З іншого боку — підвищить нервоз­ність в усіх гілках влади. І передбачити, коли це закінчиться і до чого приведе, дуже важко», — заявив Микола Михальченко.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com