Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПЕРЕМОГА ЗА НАМИ!

Для Херсонщини вже стало традиційним організовувати конкурс дипломних робіт студентів вищих навчальних закладів «Місто і наука». Конкурс проводиться з метою сприяння молоді в отриманні глибоких теоретичних знань і практичних вмінь, здатності до самостійного мислення і реалізації свого потенціалу в майбутньому.

Ініціатором проведення першого Конкурсу, який відбувся у 2005 році, виступила Херсонська міська громадська організація «Розвиток» (гол. правління Парф­ьонова Г.В.)  з метою залучення обдарованої, креативної, творчої, ініціативної молоді міста Херсона та області до розвитку регіону шляхом виконання актуальних науково-практичних досліджень з питань економіки, підприємництва, соціальної сфери, місцевого самоврядування і державного управління.

Напрямки та теми досліджень формуються на основі консультацій з представниками влади, бізнесу, громадськості і надаються в ВНЗ міста для подальшого дослідження студентами.

Постійними співорганізаторами конкурсу є Управління економічного розвитку Херсонської міської ради та Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації. В минулому році до організації конкурсу долучилося обласне Управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

Організація конкурсу включає 3 етапи: перший етап — проведення досліджень за визначеними пріоритетними напрямками, другий  —  конкурс дипломних робіт, тобто експертна оцінка досліджень, третій етап — презентація результатів конкурсу та доведення результатів досліджень до представників малого та середнього бізнесу, підприємств та організацій з метою привернення їх уваги до гідного працевлаштування молодих талановитих херсонців.

В 2011 році проведенню IV Конкурсу, який відбувся під гаслом  «Шлях від ідей до втілення розпочато», сприяли  генеральний  партнер — Інноваційний проектно-консультативний центр «Експерт», титульний спонсор — корпорація «Bebko Auto» м.Херсон (президент І. Бебко), спонсор — Благодійний фонд У. Мальцева.

В IV конкурсі «Місто і наука» взяли участь ВНЗ міста різних форм власності, які подали на конкурс  47 дипломних робіт за такими пріоритетними напрямками:

1. Розвиток місцевого самоврядування та державотворення

 2. Розвиток регіональної економіки та підприємництва

3. Розвиток промисловості

4. Розвиток морських технологій і транспорту

5. Розвиток сільського господарства

6. Розробка та впровадження енергозберігаючих технологій

7. Розвиток інформаційних систем та технологій

8. Удосконалення технологій

Підсумки IV загальноміського Конкурсу дипломних робіт підведено в сесійній залі Херсонської міської ради 28 лютого 2012р. Участь в експертній оцінці дипломних робіт взяли 42 профільні експерти, в тому числі  21 експерт-практик з провідних підприємств міста.

Приємно відзначити, що вперше за існування Херсонського інституту МАУП випускні роботи студентів 5 курсу спеціалізації «Економіка та управління бізнесом» отримали І та ІІ призові місця в Конкурсі.

Так, в номінації «Розвиток місцевого самоврядування та процесів державотворення» перемогу отримала робота студентки Рудичик Яни на тему «Стратегічне планування для малих міст Півдня України на прикладі міста Гола Пристань», в номінації «Розвиток регіональної економіки та підприємництва»  ІІ місце посіла  дипломна робота «Удосконалення управління готельним підприємством (на прикладі готелю «Імперіал», м. Херсон)» Комлик Ольги.

Вищеназваними досягненнями повною мірою розкрився потенціал викладацького складу  Херсонського інституту МАУП, який спрямовує та надихає студентів на оволодіння знаннями та набуття практичних навичок для подальшої професійної діяльності.

Успіху, якого досягли  наші випускниці, сприяла  кваліфікована консультаційна допомога наукового керівника  — завідуючого кафедрою менеджменту ор­ганізацій доцента, к.т.н. Я.Є.Шка­рапати.

Сподіваємося, що ця перемога  стане прикладом для майбутніх досягнень наших студентів.          

Вікторія Дуга,
викладач кафедри менеджменту
організацій Херсонського інституту МАУП 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com