Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВРЯТУЙ СЕБЕ САМ!

В Україну на продаж завозять все, що не має шансів потрапити на прилавки у цивілізованих країнах. Навіть побіжне порівняння продуктів, що присутні у наших і  західних магазинах, говорить не на нашу користь.

 В Україні заборонено вирощувати ГМО-рослини і ввозити харчові продукти з ГМО-компонентами. Натомість більше 25% продуктів у супермаркетах їх містять, хоча на етикетках цього не зазначено.

Майже все доступне на ринку м’ясо і птиця нашпиговані гормонами. Дорогі копчені ковбаси містять далеко не 100% натурального м’яса, та й їх вже не коптять, а вимочують у хімікаліях. А варена ковбаса – це взагалі напівштучний продукт. Молочні продукти в магазинах також значною мірою є підробками. Майже все, що ми їмо, містить цілу купу хімікатів – стабілізаторів, ароматизаторів, консервантів.

Селяни і фермери не мають де купити якісних засобів хімзахисту – у нас продають в основному те, що в розвинених країнах мають списати і утилізувати. Але, замість тратитися на утилізацію, це звозять в Україну, перепаковують, сертифікують і заробляють добрі гроші. Аграрій платить як за якісну хімію, але змушений збільшувати концентрацію. 

Ми заправляємо наші автомобілі розведеним бензином. На ньому не лише проїжджаємо менший кілометраж, нищачи при цьому двигуни, а й отруюємо навколишнє середовище і себе.

Наші діти труяться чіпсами, сухариками, солодкими водичками, порошковим морозивом. Вже немає в продажу цукерок чи солодощів без консервантів. Діти бавляться небезпечними китайськими іграшками. Купити можна лише досить дорогий, але неякісний одяг та взуття. Бо якісні товари більшості родин взагалі не по кишені. Тимчасом як за кордоном ці якісні товари коштують не так вже й дорого. Лікарі у дитячих лікарнях вам розкажуть, як жахливо погіршилося здоров’я дітей за останні роки. Якими масовими стали різноманітні патології, як драматично знизився рівень імунітету і якого поширення набуває рак.

 Так можуть жити лише люди, котрі себе не поважають. Котрі не мають почуття власної гідності. Зрештою, позбавлені здорових інстин­ктів самозбереження.

Таких людей ніколи не будуть поважати і не будуть з ними рахуватися. Ні іноземці, ні власні урядовці та олігархи.  І цей стан справ не залежить від зміни влади, політичного курсу чи особи президента.

  Богдан Панкевич

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com