Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У РОСІЇ НОВІ ПЛАНИ

Російська «Транснефть» веде переговори з трубопровідними компаніями Чехії і Німеччини (їх назви не розголошуються) про з’єднання нафтопроводів країн для забезпечення експорту російської нафти в Центральну Європу в обхід України. Про це, як повідомляє «КоммерсантЪ-Україна», заявив віце-президент «Транснефти» Михайло Барков.

За його словами, у разі позитивного рішення протяжність трубопроводу складе близько 300 км, а вартість будівництва — до 3 млрд євро. При цьому в «Транснефти» підкреслили, що питання будівництва нафтопроводів за межами РФ не входять в компетенцію компанії. «Транснефть» розглядає для себе можливість участі в подібному проекті лише як підрядна будівельна організація», — відмітив віце-президент компанії, відмовившись від детальніших коментарів.

Йдеться про будівництво з’єднання між двома гілками нафтопроводу «Дружба» в місцях його проходження по території Німеччини і Чехії. Нафтопровід «Дружба», по якому зараз транспортується російська експортна суміш нафти Urals в Східну і Центральну Європу, розділяється в Білорусії на дві гілки: північна йде через Польщу в Німеччину, південна — через Україну в Угорщину, Словаччину і Чехію. Потужність нафтопроводу — 66,5 млн т в рік. Джерело видання в «Транснефти» розповіло, що будівництво обхідного нафтопроводу дозволить щорічно транспортувати через Білорусію додаткові 16 млн т нафти, понизивши транзит через територію України на цей об’єм. За даними Міненерго України, в 2011 році транзит російської нафти через територію України в країни Західної Європи (Словаччину, Угорщину, Чехію) по українській частці «Дружби» впав на 12% або на 2,3 млн т, до 17,7 млн т.

Як розповіло високопоставлене джерело в «Транснефти», ініціатива компанії пов’язана з тим, що Україна має намір добудувати нафтопровід Одеса-Броди до польського Гданьську, збільшивши його потужність з 9 до 20 млн т (див. карту). «Частину маршруту Україна планує пустити по «Дружбі» з наступним виходом на Польщу. Це може понизити пропускну потужність української частки «Дружби», і тому ми просто повинні понизити наші ризики», — говорить співрозмовник Ъ.

У прес-службі «Укртранснафти» (експлуатує українську частку «Дружби») від коментарів відмовилися.

Головком

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com