Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БЕЗ ВЛАСНОЇ ІСТОРІЇ

Згідно з проектом нових навчальних планів для 5-9 класів, зменшується кіль­кість уроків української мови та літератури, а предмет «історія України» може зникнути. З новими типовими навчальними планами для середньої школи, розробленими в Міносвіти, мало змогу ознайомитися дуже вузьке коло лояльних до нього освітян. Та й то під грифом «Проект». Як повідомляють поінформовані джерела, відповідний наказ уже підписаний міністром освіти і офіційно зареєстрований під №93 від 01.02.2012 року.

У новому навчальному плані скорочено кількість уроків української мови. Тепер їх буде лише по два на тиждень. Кількість годин на її вивчення української літератури у 7, 8 та 9 класах також зменшується.

«За задумом керівництва Міносвіти, історія України взагалі зникне з розкладу шкільних уроків. Натомість з’явиться новий, інтегрований курс — історія, в якому буде поєднано всесвітню історію та історію України», — пише видання.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com