Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Реєстр неонацистів

Німецький уряд вирішив запровадити базу даних щодо неонацистів. Такий крок став першим висновком влади з серії убивств іноземців, скоєних бандою правих радикалів.

Про ухвалення рішення стосовно створення бази даних щодо неонацистів повідомив у середу, 18 січня, речник німецького уряду Штеффен Зайберт. Новий реєстр має поєднувати в собі інформацію від поліції та федерального відомства з охорони Конституції щодо небезпечних діячів право-радикальної сцени. Це потрібно для того, щоб у разі скоєння злочину на ґрунті неонацизму правоохоронці могли оперативніше та ефективніше реагувати.

У такий спосіб влада розраховує унеможливити повторення випадку, коли серія убивств дев’ятьох іноземців та німецької поліцейської, скоєних  неонацистами, упродовж років залишалася нерозкритою. Критики раніше закидали німецькій поліції та федеральному відомству з питань охорони Конституції недостатню співпрацю.

У новому реєстрі міститимуться дані про майже десять тисяч небезпечних неонацистів. Про це повідомив керівник федерального відомства з охорони Конституції. Гайнц Фромм у середу в Берліні. За його словами, у Німеччині нині налічується приблизно 9500 правих екстремістів, готових вдатися до насильства. Зразком для нового реєстру має слугувати  запроваджена раніше антитерористична база даних, котра містить інформацію про небезпечних ісламістів.

  dpa, reuters, dapd

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com