Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Голосували за ЄС

Центрвиборчком Хорватії після обробки 99% бюлетенів повідомив, що за вступ країни в ЄС на референдумі висловилися 66,25% хорватських громадян, передає РІА «Новости».

Хорватія вступить у Європейський Союз 1 липня 2013 року після завершення процесу ратифікації в 27 країнах ЄС договору про членство, який хорватська влада підписала в Брюсселі в грудні минулого року. Для того, щоб Хорватія вступила в Євросоюз, на підтримку цієї ідеї на референдумі мали проголосувати як мінімум 50% і ще один виборець.

Згідно з останніми даними ЦВК, розміщеними на її сайті, проти євроінтеграції висловилися 33,15% громадян Хорватії. Недійсними визнано 0,6% бюлетенів.

Явка виборців на референдумі виявилася невисокою — 43,67 %.

Хорватія стане другою республікою колишньої Югославії, котра увійде до ЄС. Першою до співтовариства приєдналася Словенія в 2004 році. Інші країни колишньої Югославії — Сербія, Чорногорія, Македонія, Боснія і Герцеговина — також претендують на членство в Євросоюзі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com