Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мусимо знати страшну правду про ГМО

Ні для кого вже не секрет, що генномодифікована соя давно є вживаним у нас продуктом. Вона слугує добавкою до м’ясних фаршів, ковбас тощо. Читача зацікавить думка незаангажованих вченимх щодо цього продукту. 

В результаті проведених французькими вченими експериментальних досліджень 3 поколінь хом’яків вченими давно встановлено негативний вплив кормів на основі ГМ-сої на низку показників піддослідних тварин, а саме:  відставання в соматичному розвитку тварин; порушення співвідношення статей у виводках із збіль­шенням долі самиць; зменшення числа дитинчат у виводках.

При паталого-анатомічному обстеженні тварин виявлено пригнічення розвитку репродуктивної системи у самців.

З нових документів (на 2011) виходить, що споживання генетично модифікованого зерна і соєвих бобів призводить до значних порушень у внутрішніх органах у щурів і мишей, особливо в нирках і печінці. Проглянувши дані результатів 19 досліджень тварин, професор Жіль-Ерік Сераліні з’ясував, що 9 відсотків вимірюваних параметрів, включаючи кров і біохімію сечі, вагу органів і мікроскопічні аналізи (гістопатологія), у тварин, яких годували ГМО-їжею, — значно порушені. Нирки самців постраждали найбільше, на них припало 43,5 відсотка усіх змін. Далі йде печінка самиць з 30,8 відсотками. Звіт, опублікований 1 березня 2011 року підтверджує, що «деякі пересічні дані вказують, що при дієті ГМО-їжі кінцевими проблемними пунктами ймовірно виявляться нирки і печінка». Автори вказують, що бруньки і печінка «понад усе реагують» у разі хронічної інтоксикації через їжу.

cryptogon.com

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com