Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Британія готується до розвалу єврозони

Уряд Великобританії готує плани введення обмежень на вивезення з країни і ввезення до неї капіталу на випадок розвалу зони євро ЄС.

Про це пише лондонська газета Daily Telegraph, повідомляє DT.UA.

“Міністерство фінансів працює зараз над кризовим планом щодо запровадження контролю за переміщенням капіталу в умовах можливого краху єврозони», — пише видання.

За його даними, обмеження на вивезення і ввезення капіталу до Великобританії буде введене «у крайньому випадку і відповідатиме аналогічним крокам в інших країнах Євросоюзу».

Фахівці британського Мінфіну виходять із сценарію, коли розпад єврозони або вихід з неї однієї країни призведе до припливу фінансів до Великобританії, що може викликати небезпечне для національної економіки зростання обмінного курсу англійського фунта стерлінгів.

Правила, які існують зараз в Євросоюзі, дозволяють вводити окремим країнам контроль за припливом фінансового капіталу, але тільки на граничний період у шість місяців і за згодою інших держав ЄС.

Одночасно Daily Tele­graph повідомляє, що британський МЗС розробив власний план на випадок краху єврозони, який, у тому числі, передбачає закриття зовнішніх кордонів Сполученого Королівства.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com