Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ІНТЕРАКТИВНІ МЕТОДИ

Днями в Україно-арабському інституті міжнародних відносин та лінгвістики відбувся науково-методичний семінар: «Інтерактивні методи навчання. Навчаємо говорінню: як зробити так, щоб студенти говорили правильно і швидко?» за участю науково-педагогічних працівників кафедри іноземних мов, Вищої Школи Управління МАУП та представника PearsonLongmanміста Києва. Науково-методичний семінар був відкритий завідувачем кафедри іноземних мов, кандидатом педагогічних наук, доцентом Валентиною Григорівною Домніч, яка розповіла про сутність інтерактивного навчання, яке полягає в тому, що навчальний процес відбувається тільки шляхом постійної, активної взаємодії всіх його суб’єктів та ролі іноземної мови в цьому процесі. Викладач в інтерактивному навчанні виступає як організатор процесу навчання, консультант. Головними в процесі навчання є зв’язки між студентами, їхня взаємодія та співпраця. Результати навчально-пізнавальної діяльності досягаються взаємними зусиллями учасників процесу навчання, які беруть на себе спільну з викладачем відповідальність за результати навчання.

Продовжуючи тему інтерактивного навчання виступив представник Pearson­Longman, Тетяни Ігорівна Іванова, яка представили комплекс навчально-методичної літератури різних рівнів навчання для вивчення  дисципліни: «Іноземна мова (англійська)» для студентів різних спеціальностей. За допомогою мульти-медійних технологій було продемонстровано можливості вивчення іноземної мови, зацікавленість студентів щодо інтенсивності навчання.

У ході науково-методичного семінару було обговорено та узгоджено  науково-педагогічними працівниками кафедри участь у пілотному проекті Pearson­Longman, який допоможе удосконалити рівень навчально-методичного комплексу та підвищити ефективність оволодіння іноземною мовою студентами за допомогою інтерактивного навчання.

На завершення семінару виступили заступник директора УАІМВЛ ім. Аверроеса кандидат педагогічних наук Ірина Олександрівна Шестопалова та заступник директора Вищої Школи Управління Аліна Миколаївна Шеремет, які подякували за надану цікаву інформацію та можливість участі у новітніх проектах та виявили зацікавленість в подальшій співпраці з представниками PearsonLongmanміста Києва з метою обміну досвідом.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com