Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЧЕРЕЗ РІК У ІРАНУ БУДЕ ЯДЕРНА БОМБА

Світова спільнота ризикує упустити шанс зупинити Іран в його прагненні до отримання ядерної зброї. Таку думку висловив міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак в інтерв’ю американському телеканалу СNN.

«Менше року відділяє Іран від того моменту, коли його прагнення до отримання ядерної зброї неможливо буде зупинити», — вказав він. За його словами, підхід Тель-Авіва до цієї проблеми полягає в чіткому усвідомленні того, «що необхідно зробити і як це зробити вчасно». При цьому міністр відмовився міркувати на тему можливих односторонніх військових дій, які може зробити Ізраїль. «Я не думаю, що це тема для відкритої дискусії. Але я можу вам сказати, що (остання) доповідь МАГАТЕ мала витвережуючий ефект на багатьох у світі», — відмітив Барак.

Згідно з доповіддю, представленою МАГАТЕ, Тегеран не виконує своїх зобов’язань і не забезпечує необхідної співпраці, яка дозволила б підтвердити мирний характер його ядерної діяльності. Зокрема, Іран продовжує збагачення урану всупереч резолюціям Ради Безпеки ООН. Особливу стурбованість світової спільноти викликали «достовірні свідчення», що знаходяться у розпорядженні МАГАТЕ, того, що Іран вів розробку компонентів для атомної бомби щонайменше, до 2010 року.

«Люди розуміють, що Іран повний рішучості отримати у своє розпорядження ядерну зброю. Немає ніякого іншого зрозумілого пояснення того, чим вони займалися насправді. Це необхідно припинити», — вказав Ехуд Барак. На думку міністра, перетворення Ісламської Республіки на ядерну державу приведе до появи аналогічних амбіцій у таких країн, як Єгипет, Саудівська Аравія і Туреччина.

Нагадаємо, що за неофіційними даними Ізраїль давно володіє ядерною зброєю.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com